Konferencja: Aktywność fizyczna, zdrowie, dieta. Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób aktywnych. 7 marca 2015 Szczecin

INFORMACJA O KONFERENCJI FOOD FORUM I RUCHOWEJ AKADEMII ZDROWIA

Konferencja: Aktywność fizyczna, zdrowie, dieta. Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób aktywnych. Szczecin, 7 marca 2015

Planowana liczba uczestników: 300 osób – dietetycy, specjaliści żywienia, osoby aktywne ruchowo, trenerzy fitness, sportowcy.

Termin i miejsce: Szczecin, 7 marca 2015, kompleks hali widowiskowo-sportowej Azoty Arena, ul. Władysława Szafera 3/5/7, 71-245 Szczecin.

Zapisy: www.food-forum.pl / konferencje Food Forum.

Tematy:

  • Nawodnienie, równowaga kwasowo-zasadowa i skutki zakwaszenia organizmu przy uprawianiu sportu
  • Wpływ wysiłku fizycznego i diety na płodność oraz zaburzenia miesiączkowania
  • Dieta bezglutenowa w sporcie – fakty i mity
  • Przewód pokarmowy – słaby punkt sportowców i osób aktywnych ruchowo
  • Prebiotyki w sporcie
  • Żywienie w sportach walki i treningu siłowym
  • Sport w terapii dzieci z zaburzeniami zachowania

Oprócz uznanych naukowców, zaproszenie do udziału w konferencji przyjęła Paulina Kotfica – jedna z najlepszych

polskich triathlonistek na dystansie olimpijskim, zawodniczka kadry narodowej w triathlonie.

Komitet naukowy:

  • prof. dr hab. n. med. Kazimierz Ciechanowski, Klinika Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych,Pomorski Uniwersytet Medyczny
  • prof. dr hab. n. med. Rafała Kurzawa,Klinika Medycyny Rozrodu i Ginekologii, Pomorski Uniwersytet Medyczny, Centrum Ginekologii i Leczenia Niepłodnooeci VitroLive
  • prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska, Zakład Biochemii i Żywienia Człowieka, Pomorski Uniwersytet Medyczny
  • dr n. zdr. inż. Krzysztof Durkalec-Michalski, Katedra Higieny Żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
14%
portion of total synergy savings derived from IT consolidation